• Meer dan 1.000 artikelen op voorraad
  • Binnen 2 werkdagen geleverd
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
    Let op: er zijn uitzonderingen
  • Advies van de specialist
  • Klanten geven ons een 9,5
Filteren

Filter

Maximale belasting
Buisdiameter
Advies nodig?

Onze specialisten hebben al velen jaren ervaring met aanhangwagens en aanhangwagenonderhoud, zij geven u het beste advies over de juiste onderdelen. Je kan onze specialist benaderen via onze contactpagina.

Neuswielen

Producten

Neuswielen voor Ifor Williams aanhangwagens en paardentrailers

Een neuswiel vergroot de gebruiksvriendelijkheid van een Ifor Williams aanhanger of Ifor Williams trailer. Een neuswiel wordt gebruikt om een aanhangwagen of paardentrailer af en aan te koppelen aan een auto. Voor iedere soort aanhangwagen of trailer is er een gepast neuswiel bij ons te verkrijgen. Voor lichte aanhangwagens zoals een ongeremde enkelasser hebben we lichte neuswielen die je met behulp van een neuswielklem aan de dissel bevestigd. Voor de grotere aanhangwagens zoals paardentrailers, plateauwagens of kippers hebben we zwaardere neuswielen die je met een geïntegreerde console monteert aan de dissel.

Verschillende type neuswielen

Hiervoor hebben we al aangegeven dat er twee verschillende soorten neuswielen zijn wat betreft de bevestiging aan de dissel. De neuswielen die bevestigd moeten worden met een klem zijn er zowel voor lichte Ifor Williams aanhangers als voor zware Ifor Williams aanhangwagens. Het verschil bij deze neuswielen zit in de stevigheid van de klem en de dikte van de flens van het neuswiel. De lichte neuswielen hebben we in 2 varianten. De ene variant heeft een wiel wat opgebouwd is uit een stalen velg en een massief kunststof wiel en de andere variant heeft een wiel wat opgebouwd is uit een kunststof velg en een luchtband. Het neuswiel met de luchtband wordt veel gebruikt voor caravans. De neuswielen die met een geïntegreerde console bevestigd moeten worden aan de dissel zijn allemaal wat zwaarder uitgevoerd. Daarom zie je deze neuswielen ook vaak terug op Ifor Williams aanhangwagens of trailers die zware ladingen moeten vervoeren.

Onderdelen en toebehoren van neuswielen

Neuswielen bestaan uit meerdere componenten. Wanneer er één onderdeel kapot is, is het onnodig om het volledige neuswiel te vervangen. Daarom hebben wij de onderdelen in ons assortiment om uw neuswiel weer te repareren. Deze onderdelen zijn onder andere losse wielen in verschillenden uitvoeringen, losse slingers, neuswiellagers, asbussen en knevels voor neuswielklemmen. Naast deze losse onderdelen hebben we ook neuswielklemmen in verschillende varianten om uw neuswiel te bevestigen aan de dissel.

© copyright AWB Onderdelen | privacy policy | cookiebeleid | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie